CacaoBarry2_01.jpg

Om ossMarkus Mayer

Företaget Westward grundades 1994 av Markus Mayer och firar nu 30 år i branschen.

Markus kom till Sverige 1969 från Polen och drevs redan från början av en passion för det

konstärliga och färska i mat och konditori produkter.

Markus drev innan Westward, flera innovativa restauranger, såsom Hugg In och Hälsorestaurangen.
Redan tidigt insåg Markus, råvarans betydelse och en avsaknad av bland annat riktigt kaffe, färsk
glass, tryffel och praliner till dessert.

Redan 1981 introducerade Markus, Fallafeln i Sverige och hade under flera år exklusivitet av Patent
och Registreringsverket att använda namnet. På den tiden saknades alternativ mat för vegetarianer.

Samma år, på hösten, levererade Markus 300 fallafel portioner till den alternativa Nobelprismiddagen.

I stressen att hinna med allting man vill göra på en restaurang eller i ett konditori, insåg Markus också
tidigt, maskinernas betydelse, att vinna tid. Genom skapandet av Westward 1994, möjliggjorde Markus

import av flera av de världsledande Italienska maskintillverkarna.

Ett utbud som idag. är mer eller mindre komplett, men som konstant uppdateras med det senaste.

Westward ser idag sin uppgift som, att hjälpa kollegor på den skandinaviska marknaden, få fram

produkter och tjänster, som skapar bästa möjliga resultat för verksamheten.

"Minsta möjliga tid, med bästa möjliga kvalitet."